• Nederlands
  • English

Foutmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/4/0/6/spuma.be/httpd.www/includes/common.inc).

Ons bier

AmBassadeur

Naam van het bier

Na een kleine enquête werd met meerderheid van stemmen de naam "AmBassadeur" weerhouden. Deze naam geeft volledig weer waar dit exclusieve bier voor staat: AmBassadeur zijn voor alle Belgische bieren.
Een andere belangrijke reden waarom voor deze naam gekozen werd, is de naam "Bas". Bas Lansbergen, een prachtige man, brouwer en lesgever in Hasselt, heeft ons door een tragisch ongeval in 2010 voor altijd verlaten.
De naam van het bier "AmBassadeur" vormt op deze manier ook een eerbetoon en een herinnering aan Bas en zijn passie voor het bier.
Wij herinneren hem als de beste ambassadeur die het bier zich ooit kon dromen.
Spuma ontwikkelt en verdeelt uitsluitend fantastisch Belgisch speciaalbier.
Voor de productie wordt beroep gedaan op de professionele ondersteuning van de proefbrouwerij in Lochristi. Alle bieren worden in de eigen microbrouwerij in Tongeren ontwikkeld en uitgeprobeerd in samenwerking met Belgische topbrouwers.

Verder op deze site laten wij u graag kennismaken met ons eerste speciaalbier.
Op uw gezondheid!

Smaakprofiel

AmBassadeur is een mooi goudkleurig lichttroebel bier met een alcoholpercentage van 8.8%.
Op een goed geschonken glas AmBassadeur staat een romige en stevige glasklevende schuimkraag, een mooi bewijs van het doorgedreven hopgebruik!
Het rijke aroma van AmBassadeur bevat toetsen van fruit en zoete alcohol.

Dit verwijst naar de dry hopping en wordt ondersteund door het gebruik van de plukverse, groene Saazer-Saazer hopbellen afkomstig uit de Tsjechische Golden Creek.
Elke slok zet fris zoet aan en verandert langzaam in een aangename doch krachtige hopbitterheid. AmBassadeur is een aangenaam sprankelend en volmondig bier met een lange droge afdronk die wegglijdt met een fluwelen alcoholische streling.

AmBassadeur evolueert uitstekend! Met de tijd worden al zijn smaken nog meer uitgesproken en wint het bier steeds meer aan body.
Dit bier wordt gebrouwen met uitmuntende authentieke ingrediënten (mout, hop, water, gist en suiker) zonder toevoeging van stabilisatoren of bewaarmiddelen. Puur natuur!

Bierfiche

Soort

Tripel

Kleur

Blond

Vol % en Plato

8% vol. en 18 Plato

Gisting

Hoge gisting

Volmondig (10 = pompeus)

7

Helderheid (10 = kristalhelder)

7

Sprankelbaarheid (10 = CO2 bom)

8

Bitterheid

40 Ebu

Hergist

Ja

Gefilterd

Neen

Ingrediënten

Gerstemout
Suiker
Verse hopbellen
Zonder toevoeging van stabilisatoren